30 maj 2020
16:00

Saltsjö-Boo IF Svart

Referat: Djurgårdens IF FF 2 - Saltsjö-Boo IF Svart

Vi blev bjudna på ett riktigt målkalas idag när tjejerna besegrade Saltsjö-Boo med hela 9-0. Vi fick se ett varierat anfallsspel, hög fart, fina kombinationer och en följsam och säker backlinje samt en felfri Nadine längst bak. I matchens första anfall blev Sara T frispelad på sin vänsterkant, bröt in i straffområdet och sköt högt över målvakten och in i mål, 1-0. Vi fortsatte att ligga på och skapa mängder med chanser, däribland flera hörnor. I tumultet efter en av hörnorna fick vi straff sedan domaren sett en hands på en Saltsjö-Boospelare. Sara T tog hand om straffen och slog den kyligt i mål, 2-0. Efter ännu en hörna mitt i halvleken höll sig Sara T framme på nytt och sköt in sitt tredje mål för dagen, 3-0 och ett tvättäkta hattrick. Pressen bara fortsatte och vi skapade mängder med chanser: India hade ett klockrent stolpskott och en stund senare prickade Stina den andra stolpen. Tillslut lossnade målskyttet för India som framspelad av Ellen tryckte in 4-0. I början av andra halvlek tappade vi lite i spelintemsitet och Saltsjö-Boo började vinna en del andrabollar. De skapade också några chanser men Nadine stod i vägen för allt. Efter ca en kvart av andra halvlek tog vi tillbaka initiativet. Edda höll sig påpassligt framme på en retur och petade in 5-0 från nära håll. Därefter var det Indias tur igen när hon, också efter en retur, slog in sitt andra mål för dagen till 6-0. En stund senare smekte India fram en perfekt passning till Maja på högerkanten. Maja avancerade mot mål och sköt in 7-0. Efter ytterligare en hörna som inleddes med en kort variant slogs bollen in mot India som nickade men fick inte bollen på mål, den hamnade tillslut vid bortre stolpen där Elin H dök upp och petade in 8-0. Målskyttet avslutades till sist av India som framspelad av Maja gjorde ett klassiskt India-mål när hon sköt en hög boll i steget som seglade in under ribban. Vilken fantastiskt fin fotboll och vilken målkavalkad vi fick se. Hoppas att många föräldrar valde att streama matchen!